
Sønderborg Varme sikrer en grønnere fremtid
Sønderborg Varme arbejder på at implementere flere forskellige teknologier for at fremtidssikre fjernvarmeproduktion. Dette indkluderer alt fra biomassekedler og overskudsvarmeudnyttelse til sammenkobling af forskellige fjernvarmeområder, hvilket sikrer både effektivitet og bæredygtighed.
Sammen arbejder vi på at integrere de mest effektive varmeproduktionsteknologier og koble flere fjernvarmeområder sammen. Dette skaber et fleksibelt og effektivt system, der kan tilpasses ændrede behov og sikrer en bæredygtig varmeforsyning til hele området.
En grønnere fjernvarmeproduktion

Rådgivning til Sønderborg Varme om overgangen til grøn fjernvarme og udnyttelse af overskudsvarme
Sønderborg Varme står overfor en kompleks opgave med at sikre en grøn og bæredygtig fremtid for fjernvarmeproduktionen. Dette indebærer både implementering af forskellige varmeproduktionsteknologier og effektiv sammenkobling af flere fjernvarmeområder, hvilket kræver nøje planlægning og koordinering.
Selvom det er muligt at konvertere til grøn fjernvarme, er det en langt større udfordring at gøre det på en måde, der samtidig sikrer økonomisk bæredygtighed og forsyningens robusthed. Her træder vi til med vores ekspertise og hjælper med at udarbejde et detaljeret roadmap. Dette roadmap beskriver både tidsrammen og fremgangsmåden for implementeringen af nye varmekilder, samtidig med at det tager højde for udfasningen af gamle anlæg. Vi optimerer planen for at sikre, at forsyningen forbliver robust og fleksibel; selv i mødet med fremtidige ændringer i rammevilkår og markedsforhold.
Figuren til højre viser den nye transmissionsledning, der skal forbindes mellem Dybbøl og Adsbøl, samt de gasområder, der omfatter byerne Nybøl og Vester Sottrup.
Added Values har udarbejdet et projektforslag, der sigter mod at tilslutte Nybøl og Vester Sottrup til det eksisterende fjernvarmenet, hvilket vil udvide rækkevidden af den grønne fjernvarmeforsyning. Desuden inkluderer projektet opførelsen af en transmissionsledning, der forbinder Dybbøl og Adsbøl, samt installationen af en biomassekedel i Gråsten.
Denne nye infrastruktur vil effektivt forbinde Sønderborg og Gråsten og bidrage til en mere bæredygtig og økonomisk varmeforsyning for området.
Sønderborg Varmes strategi for grøn omstilling og samarbejdet med Added Values
Projekt- og udviklingschef Tue Gejl Christensen fra Sønderborg Varme deler indsigt i virksomhedens strategi for den grønne omstilling af fjernvarmesystemet. Han forklarer, hvordan Sønderborg Varme arbejder på at implementere nye, bæredygtige varmekilder og tilpasse infrastrukturen til fremtidens energibehov.
Tue Gejl Christensen beskriver, hvordan Added Values har været en vigtig samarbejdspartner i denne proces ved at bidrage med strategisk rådgivning, tekniske løsninger og nøje planlægning af fjernvarmeprojekterne. Vores ekspertise i at udarbejde detaljerede roadmap og beregne investeringsmuligheder har været afgørende for at sikre, at alle tiltag bliver både effektive og økonomisk bæredygtige.
- Tryk på videoen og hør Tue Gejl Christensen uddybe deres strategi og samarbejdet med Added Values.

AVPLAN-model
Formålet med AVPLANs beregninger og forskellige visuelle repræsentationer af resultaterne er således at give kunden et grundigt beslutningsgrundlag. Sammen med kunden er det nu muligt at identificere, hvilke energiløsninger, de skal investere i, hvor de skal placeres og hvornår.
Figuren til højre viser Sønderborg Varme, som det er delt op i AVPLAN-modellen. Den illustrerer eksisterende anlæg og investeringsmuligheder og deres placeringer.
Vores AVPLAN-software er baseret på modelleringssproget GAMS. Vi har løbende udviklet det over de seneste 10 år og vi forfiner det konstant, så det matcher de fremtidige ønsker for klima-neutrale energiløsninger.
I vores VIDENSHUB kan du downloade et Vidensblad, der beskriver, hvordan vi anvender AVPLAN til at designe nye fjernvarmesystemer.