Cases

Kundecase: Silkeborg Forsyning

GRØN FJERNVARME

For Silkeborg Forsyning beregner vi, hvilke slags grønne energianlæg de skal investere i og hvornår. Desuden har vi som bygherrerådgiver udarbejdet projektforslag på elkedel og varmepumper og er med i udbuds- og byggefasen i forbindelse med overgangen til CO2-neutral varmeproduktion.

Artikel om samarbejdet

I maj-udgaven af Energy Supply er der en artikel om Added Values samarbejde med Silkeborg Forsyning. Et samarbejde, der reducerer deres CO2-udledning med over 80 procent.

Læs eller download denne pdf-udgave af hele artiklen

 

Nedenstående tekst er udvalgte afsnit fra artiklen:

”Silkeborg Forsyning har lige nu omkring 50.000 forbrugere tilsluttet. Vi ser ind i at skulle øge varmeproduktionen betydeligt, fordi fjernvarme bliver mere populært både i de nye områder, der skyder op i Silkeborg og på grund af gaskonverteringer. Desuden skal de løsninger, vi vælger, holde mange år ud i fremtiden, så det er afgørende, at der bliver taget højde for så mange parametre som muligt, så vi kan ramme plet i første forsøg. Så det er et ambitiøst og komplekst projekt at rulle ud. Added Values' dedikation til at yde den bedste rådgivning har været tydelig hele vejen igennem processen. Deres evne til at forstå Silkeborg Forsynings unikke behov og udfordringer samt deres ekspertise inden for energiproduktion og forsyning har været afgørende for projektets succes,” siger Mogens Lyhne, der er projektchef i Silkeborg Forsyning.

cases/silkeborg-forsyning/byggepladsen-taget-af-silkeborg-forsyning.jpg

Beregninger og modeller er nøglen
Startfasen er utrolig vigtig for Added Values, og derfor anvender de deres eget digitale modelleringsværktøj, AVPlan, i den indledende strategifase, som afdækker, beregner, simulerer og modellerer data, energianlæg og scenarier.

”De nye produktionsanlæg er en stor investering for vores kunder, og derfor er det vigtigt for os som rådgiver, at vi kan tage højde for så mange forskellige parametre som muligt, inden vi i fællesskab med kunden beslutter, hvilken investering der er optimal under de pågældende omstændigheder. Som beslutningstager er det vigtigt, at kunden kan hvile i, at de forskellige scenarier er trykprøvede, inden der investeres. Og vores beregningsværktøj kan gøre netop det,” forklarer Tommy Mølbak, medejer i Added Values.

Når investeringsplanen er på plads, tager Added Values Modelica i brug. Det er et andet værktøj, der fokuserer på optimering af styring og drift. Værktøjet kan simulere forskellige driftssituationer og opdage eventuelle fejl, inden anlæggene tages i brug.

”Vi prøver hele tiden at optimere på design og drift af de anlæg, der bliver implementeret. Vi har både stor ekspertise i at anvende de her værktøjer og i at drifte selve anlæggene. Vores medarbejdere har en stor teknisk viden, der gør, at de planer, vi lægger sammen med kunden, ikke kun bygger på teoretisk viden men også på en stor teknisk og praktisk viden om de metoder og anlæg, der er i spil,” siger Tommy Mølbak.

cases/silkeborg-forsyning/topologidiagram-silkeborg-avplan-2.jpg

Giver tryghed og ro i maven
Med kombinationen af stor teoretisk grundighed, teknisk forståelse og praktiske erfaring fungerer Added Values også som samarbejdspartner, når det kommer til driften af de valgte anlæg og løsninger. Added Values udarbejder koncepterne til den overordnede styring af anlæggene, som består af flere parallelt samararbejdende produktionsanlæg, således der altid kan produceres billigst muligt alt efter omstændigheder og markedsudsving. Det er noget, der giver ro i maven hos Silkeborg Forsyning.

”Det giver en ro og en tryghed, at vi ved, vi har Added Values med fra start til slut. Samtidig giver det også en ro i bestyrelsen, at vi kan svare helt konkret på de spørgsmål, de har, fordi Added Values bruger deres værktøjer til at afdække alle relevante situationer. Som kunde kan man altså hvile i, at Added Values har styr på tingene helt fra projektering til den endelige drift. De har været en afgørende spiller i, at vi kan leve op til vores klimaambitioner,” siger Projektchef Mogens Lyhne fra Silkeborg Forsyning.  

 

Læs om Silkeborg Forsynings projekt "Grøn Fjernvarme" her 

cases/silkeborg-forsyning/byggeplads_silkeborg-forsyning-2.jpg

Byggepladsen, maj 2024. Foto leveret af Silkeborg Forsyning

 

Måske du vil vide mere om vores værktøjer?

bubble